2021 Afet Eğitim Yılı Kapsamında Okulumuzda Eğitim Verildi.

2021 Afet Eğitim Yılı Kapsamında Okulumuzda Eğitim Verildi.

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. 

27.12.2021 213

2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında AFADEkibi tarafından okulumuzda eğitim verildi. , 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak belirlendi ve bu sene başta tüm kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere birçok kurumda eğitimler verildiği belirtildi. Afete hazır bir Türkiye için AFAD Gönüllülük Sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

 

Kimler AFAD Gönüllüsü Olabilir? 

Ø15 yaşını doldurmuş ve TC Vatandaşı olan herkes TEMEL AFAD GÖNÜLLÜSÜ olabilir.

ØDestek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

ØGönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. 

 

AFAD Gönüllülük Sistemi İle Neler Hedefleniyor?

ØToplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. Bu amaçla başvuru yapmış Temel AFAD Gönüllülerinin afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar ve alması gereken tedbirler konusunda gönüllülük sisteminden aldıkları uzaktan eğitimlerle farkındalık kazanması ve bilgi sahibi olması ile bu farkındalığı çevresinde yaygınlaştırmasını sağlamak.

ØDestek AFAD Gönüllüsü olmayı talep eden gönüllülerimizin İl Müdürlüklerimizce düzenlenecek faaliyet, eğitim ve tatbikatlarla yetkinliklerini artırmak.

ØAFAD ve gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek.

ØAfet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak.

 

 

 

 

 21-12-202121-12-202121-12-202121-12-2021

 

27-12-2021